Säännöt
TAMPEREEN LOMAMATKAILIJAT RY
Säännöt
1§ Yhdistyksen nimi ja kotipaikka
Yhdistyksen nimi on Tampereen Lomamatkailijat ry ja sen kotipaikka on Tampere.
2§ Tarkoitus ja toiminnan laatu
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää jäsentensä vapaa-ajan harrastustoimintaa ja matkailuharrastusta ja auttaa sosiaalisten kontaktien luomisessa ihmisten välillä.
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää jäsenilleen mahdollisuuden osallistua erilaisiin kulttuuritapahtumiin sekä kotimaan ja ulkomaan matkoihin. Yhdistys järjestää kokous-, esitelmä- ja juhlatilaisuuksia.
Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi vastaanottaa avustuksia, lahjoituksia ja testamentteja. Toimeenpanna asianomaisen luvan saatuaan myyjäisiä ja arpajaisia.
3 § Jäsenet
Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Yhdistyksen hallitus hyväksyy hakemuksesta jäsenet.
4§ Jäsenen eroaminen ja erottaminen
Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa pöytäkirjaan merkittäväksi.
Jäsen voidaan katsoa eronneeksi yhdistyksestä, mikäli jäsenmaksua ei ole suoritettu muistutuksesta huolimatta kuluvan kalenterivuoden aikana.
Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä, jos hän toimii yhdistyksen sääntöjen vastaisesti tai toiminnallaan vahingoittaa yhdistystä. Erottamisesta päättää hallitus. Ennen erottamispäätöstä jäsenellä on oikeus tulla kuulluksi.
5 § Jäsenmaksu
Jäseniltä perittävän vuotuisen jäsenmaksun ja eräpäivän päättää syyskokous.
6 § Hallitus
Yhdistyksen hallitukseen kuuluu syyskokouksessa valitut puheenjohtaja ja 5-8 varsinaista jäsentä ja 2 varajäsentä. Hallituksen toimintakausi on kalenterivuosi. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan, sihteerin, taloudenhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan ehdottomalla ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
Varajäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus hallituksen kokouksissa. Mikäli hallitus ei ole päätösvaltainen, täydennetään hallitusta varajäsenillä, jotka osallistuvat päätöksentekoon valintajärjestyksessä.
7 § Yhdistyksen nimen kirjoittaminen
Yhdistyksen nimen kirjoittaa puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja yhdessä sihteerin tai taloudenhoitajan kanssa.
8 § Tilit ja toiminnantarkastus
Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi. Tilinpäätös asiakirjoineen on annettava toiminnantarkastajalle viimeistään kuukausi ennen yhdistyksen kevätkokousta. Toiminnantarkastajan on annettava kirjallinen lausunto hallitukselle viimeistään kaksi viikkoa ennen kevätkokousta. Yhdistyksen toiminnantarkastajan ja varatoiminnantarkastajan toimikausi on kalenterivuosi.
9 § Yhdistyksen kokoukset
Yhdistys pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta. Yhdistyksen syyskokous pidetään hallituksen määräämänä päivänä ennen joulukuun 15. päivää. Yhdistyksen kevätkokous pidetään hallituksen määräämänä päivänä huhtikuun loppuun mennessä. Ylimääräinen kokous pidetään, kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta ilmoittamaansa asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen vuorokauden kuluessa pyynnön esittämisestä.
Jokaisella jäsenellä on yhdistyksen kokouksessa yksi ääni. Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan, ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
10 § Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen
Yhdistyksen kokoukset kutsuu koolle hallitus. Kokouskutsu on toimitettava aikaisintaan kuukautta ja viimeistään viikkoa ennen kokousta julkaisemalla se yhdistyksen kotipaikkakunnalla ilmestyvässä sanomalehdessä.
11 § Varsinaiset kokoukset
Yhdistyksen syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjantarkastajaa sekä tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa.
- Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
- Hyväksytään kokouksen esityslista
- Vahvistetaan toimintasuunnitelma ja talousarvio seuraavalle kalenterivuodelle sekä päätetään jäsenmaksun suuruus ja eräpäivä.
- Valitaan hallituksen puheenjohtaja
- Valitaan muut hallituksen jäsenet; 5-8 varsinaista jäsentä sekä 2 varajäsentä
- Valitaan toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja
- Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
- Kokouksen päättäminen
Yhdistyksen kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
- Kokouksen avaus
- Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjantarkastajaa sekä tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
- Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
- Hyväksytään kokouksen esityslista
- Käsitellään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan lausunto
- Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille
- Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
- Kokouksen päättäminen
12 § Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen
Päätös yhdistyksen sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolme neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä.
Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai purkamisesta.
Yhdistyksen purkautuessa varat käytetään yhdistyksen kokouksessa määrättävällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.
13 § Niissä asioissa, joista näissä säännöissä ei ole määräystä, noudatetaan voimassa olevaa yhdistyslakia.
Patentti- ja rekisterihallituksen päätös: Sääntöjen muutos rekisteröity viimeksi Helsingissä 28.11.2024